NY UKE, NY BINGE - #41

A-liste - Steffen Tomt

Oktober raser forbi, og helgene lar ikke vente på seg. Denne helgens anbefalinger inviterer deg ut på spion-kino, hjemmekvelder, og fantastiske filmer og serier du kan kose deg med i høstkulden.


Opphavsrett: Eon Productions / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Eon Productions / Foto: IMDb

“Licence to Kill” (Cinemateket, lørdag 12.10.2010, kl 17:30)

Tiden flyr unna, og det kan virke utenkelig at en så fantastisk film som “Licence to Kill” fyller 30 år, men dette gir deg bare en enda større grunn til å ta turen ned til kinosalen til Cinemateket på lørdagskvelden.

For hva er vel bedre enn å feire 30-års jubileet i et behagelig kinosete med noe godt i glasset? Alt dette kan du få på Cinemateket i hvertfall (for å ikke glemme Timothy Daltons fantastiske skuespill).


Opphavsrett: Paramount Pictures / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Paramount Pictures / Foto: IMDb

“Shutter Island” (Netflix)

En perfekt grunn til å bruke en av helgens kvelder innendørs, er enkelt nok for å se storfavoritten Leonardo DiCaprio forville seg inn i et grenseland mellom de psykotiske og det virkelige.

Har du ennå ikke sett denne filmen, er det bare å slå seg ned, og gjøre seg klar for en filmopplevelse du aldri helt blir klar for uansett.

“Shutter Island” er verdt hvert eneste sekund på skjermen, om ikke flere ganger - for denne vil forvirre deg.


Opphavsrett: STX Entertainment / Foto:  IMDb

Opphavsrett: STX Entertainment / Foto: IMDb

“The Foreigner” (Netflix)

Denne helgens skjulte skatt er den brutale og dramatiske filmen “The Foreigner”, med ingen ander enn av 90-tallets store stjerner i hovedrollen, Jackie Chan.

Når den rolige familiefaren og business mannen Quan mister sin eneste datter i et voldelig terroristangrep, finner Quan seg selv i en maktkamp mellom myndigheter, terrorister, og sin egen fortid. Chan leverer i rollen, og gir deg en følelse av skuespillerenes storhetstid ennå ikke er over.


Opphavsrett: Blown Deadline Productions / Foto: IMDb

Opphavsrett: Blown Deadline Productions / Foto: IMDb

“The Deuce” (HBO Nordic)

En historie du sjeldent har hørt om: pornoindustriens vei inn rampelyset. “The Deuce” er beretning om kampen sex, penger, narkotika, og legalisering av det som etterhvert skulle bli USA alle største og viktigste multimilliard industri.

Serien på hele tre sesonger har akkurat kommet med sin aller siste, og med en cast bestående av James Franco, Maggie Gyllenhaal og Lawrence Gillard Jr. er det bare å skru på tv’n.

Dette er en serie du ikke har sett maken til. Anbefales sterkt!


Opphavsrett: Universal Pictures / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Universal Pictures / Foto: IMDb

“American Gangster” (Netflix)

Vi avslutter helgens anbefalinger med en klassiker fra mesteregissør Ridley Scott: “American Gangster” er kingpinen av gangsterfilmer du burde ha allerede ha sett, men som man sier, no time as the present.

Russell Crowe og Denzel Washington knuser hodeskaller og banker seg vei gjennom New Yorks gangsterverden, på jakt etter narkokongen Frank Lucas i et forsøk på å ende hans herredømme en gang for alle. Nyt denne fantastiske filmen i helgen!