NY UKE, NY BINGE - #43

A-liste - Steffen Tomt

Vi nærmer oss slutten på høstens siste måned, og vinteren er rett rundt hjørnet. Denne ukas anbefalinger er en god samling med klassikere, romvesen, politibetjenter, mayaindianere, gamle menn og gladiatorer - nyt helgen!


Opphavsrett: Twentieth Century Fox / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Twentieth Century Fox / Foto: IMDb

“Alien” (Cinemateket - 25/10 kl 20:00 & 26/10 kl 19:00)

Helgens første anbefaling er en av favorittene, og en fantastisk måte å lade opp til neste helgs Halloween anbefalinger - “Alien” vises som månedens klassiker på Cinemateket i sentrum, og er en film som nesten ikke trenger en introduksjon. 

Sigourney Weaver spiller den steinharde Ellen Ripley, i en av historiens viktigste sci-fi filmer, hvor romvesen, verdensrommet og frykten for dø er virkeligere enn noe annet. Riddley Scotts mesterverk har blitt en hjørnestein i sci-fi sjangeren, og inspirert utallige filmer og regissører i senere tid. 

Anbefales på det aller sterkeste!


Opphavsrett: Warner Bros Entertainment Inc. / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Warner Bros Entertainment Inc. / Foto: IMDb

“The Departed” (Netflix)

En thriller uten like, med noen helt fantastiske skuespillere. Det er alt som trengs å si om denne vanvittige dramatiske filmen med Leonardo DiCaprio, Matt Damon og ingen ringere enn Jack Nicholson i hovedrollene, regissert av briljante Martin Scorsese. 

En politibetjenet under cover, et mafiamedlem under cover, og en dramatisk fortelling om South Boston politiets kamp mot den irske mafiaen - vil de klare å avsløre hverandre, eller ender det uheldig for alle? Snurr film!


Opphavsrett: Icon Entertainment International / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Icon Entertainment International / Foto: IMDb

“Apocalypto” (ViaPlay)

Mayariket er på hell, og en fredfull stamme må kjempe for livet sitt i det en krigersk stamme angriper i søken etter offergaver til gudene og slaver til seg selv. Jaguar Paw må gjemme seg selv og hans gravide kone, og unnslipper så vidt det er blodbadet som følger.

Ferden fører han videre ned en farlig sti, og filmens innledende 20 minutter er bare en smakebit på brutaliteten og villskapen som gjør denne filmen til en krevende, men mesterlig regissert film.

Anbefales ikke for sarte sjeler, men er du en av dem som har en mage som tåler blod, vold og ikke minst brutalitet, så er det bare å sette seg til rette - sees på eget ansvar!


Opphavsrett: Paramount Vantage / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Paramount Vantage / Foto: IMDb

“No Country for Old Men” (HBO Nordic)

Støvete landeveier, brutalitet, vold, narkotika, og en gjeng med gamle menn. En narkotikadeal som gikk skeis, en jeger som belønner seg selv, og en psykotisk morderer på jakt etter penger - dette er en western du ikke kan gå glipp av.

Med et fantastisk skuespiller ensamble skinner karakterene frem gjennom ørkenstøvet og blodbadet, og gir deg en vill opplevelse av god, gammeldags action du nærmest kan føle og ta på. Tommy Lee Jones, Javier Bardem og Josh Brolin kaster deg rett inn i støvete og blodig virkelighet i denne klassikeren av en film - Nyt det!


Opphavsrett: Universal Pictures / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Universal Pictures / Foto: IMDb

“Gladiator” (SF Anytime)

Historien om den elskede romerske generalen Maximus, er en historie som få filmer lever opp til. Etter dødsfallet av den romerske keiseren havner Maximus i en maktkamp mellom seg selv, keiserens sønn og sin egen familie. Den eneste måten å få hevn på er gjennom blod, vold og gladiator kamper.

Russel Crow spiller kanskje sin mest overbevisende rolle i Ridley Scotts mesterverk, og gir oss en opplevelse du sjeldent finner i filmens verden.

Sett deg tilbake, skru lyden opp, og nyt filmen for det mesterverket den er!