NY UKE, NY BINGE - #3

A-liste – Linnea Jacoby Aasrum

Nytt år, nye muligheter! Ferien er lagt bak oss, og hverdagen er i full sving. Noen har allerede tatt frem bøkene på lesesalen, mens andre er tilbake i arbeidslivet igjen. I den påbegynte travle hverdagen, kan det alltids være avslappende å slenge en podkast på øret. Her kommer en liste med anbefalinger!


Foto: Forsvaret

Foto: Forsvaret

Våre historier

En podkast laget av Forsvaret. Her kommer vi tett innpå norske soldaters hverdag ute i felten. Hvilke følelser strømmer gjennom kroppen når du står midt i en skuddsone mot IS? Og hvordan er det å forlate familien i Norge for å dra på ditt første utenlandsoppdrag?

Dette er en skikkelig bra podkast med gode intervjuer, og lydeffekter som gir deg gåsehud nedover ryggen. Du føler nesten at du er der hendelsene skjer.


Foto: Christoffer Holm / NRK

Foto: Christoffer Holm / NRK

Oppdatert

Det siste året har det kommet en haug av podkaster med daglige korte nyhetsoppdateringer. Dette er en av dem. Oppdatert er laget av NRK, og er 13-15 minutters episoder om de mest aktuelle sakene i mediene. I likhet med mange andre nyhetsoppdateringer komprimeres omfattende stoff og gjør det veldig lett å forstå.

Superinteressant podkast for deg som liker å holde deg oppdatert på det som skjer i verden. Sleng denne podkasten på øret på vei til skolen, og du har allerede fått din daglige dose nyheter før du har kommet deg inn i forelesningen.


Foto: NRK

Foto: NRK

Hele historien

En podkast med historier fra norsk virkelighet. Her får vi høre om kjente saker fra norsk nyhetsbilde, gjenfortalt av de som opplevde dem. I god fortellerstil får vi høre intervjuer med folk som ble påvirket av togtragedien på Åsta, og mennesker som var til stede under agentdrapet på Lillehammer i 1973.  Kjente strider som EU-saken tas også opp.

Innholdet i episodene er en god blanding av nyheter og historiske begivenheter som har påvirket norsk nyhetsdekning og samfunn på mange måter. Virkelig verdt å høre på om du er interessert i historie!


Foto: GuttaSjøl og Adlink Media

Foto: GuttaSjøl og Adlink Media

Konspirasjonspodden

Er du av typen som digger å høre om konspirasjoner? Da er dette virkelig en innertier! Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn- Henning Ødegaard tar konspirasjoner på alvor når de hver mandag tar for seg et nytt mysterium. Gutta byr på en god blanding av saklighet og humor med sine funfacts på slutten av hver episode.

Personlig velger jeg alltid å starte uka med å høre på denne. I tillegg til vanlige episoder, legger de også ut spesial-episoder hvor de snakker med eksperter innenfor ulike fagfelt. De veier fakta og bevis opp mot hverandre, og du får en god gjennomgang av sakene. Dette er en podkast full av morsomme og uløste gåter som virkelig får deg til å sette i gang tankeprosessen.


Foto: Moderne Media

Foto: Moderne Media

Truecrimepodden

Det finnes mange true crime-entusiaster der ute som elsker podkaster som denne. I hver episode får vi høre om en ny morder eller drapssak som har skjedd i virkeligheten. Vi får dyptgående detaljer om hva som skjedde, hvem som ble drept og morderens liv. Episodene er ryddige, informative, og er ofte bygd opp som en tidslinje, som starter med morderens barndom og avsluttes med en god gjennomgang av drapet og intensjonene bak.

Vi får høre om både internasjonale og norske mordsaker, som The Golden State Killer og den kjente, men uløste saken om Jan Wiborg. Podkasten vekker virkelig etterforskeren i deg, og er du av den lettskremte typen, anbefales det å høre på denne mens det er andre i hus.


Har du hørt noen av disse podkastene? Hva synes du? Legg igjen en kommentar under!