NY UKE, NY BINGE - #12

A-liste – Emma Magdalena N. Glimstad

Vi er alle på randen til å rive av oss håret på grunn av total shut down i disse koronatider. Forhåpentligvis kan ukas anbefalinger oppmuntre til ting som både får tankene vekk fra viruset, som dreper kjedsomhet og som gir følelsen av et liv med litt mer mening!


Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

Papirhuset – serie (Netflix)

Er det noe som virkelig setter fart på tilværelsen, er det Papirhuset på Netflix. Om du ikke allerede har fått det med deg, handler serien om en gruppe tyver som tar seg inn i Spanias kongelige myntverk med mål om å trykke sine egne penger. I bunn og grunn forteller serien en historie der det ikke er helt tydelig hvem som er skurken – for hva er forskjellen mellom banksjefene som trykker penger for egen vinning og en gruppe mennesker som tar seg inn i en bank for å gjøre det samme?

Per dags dato er serien ute med to sesonger med tre deler, der den fjerde delfortellingen er på vei. Serien inkluderer alt som får bestemor til å skjelve i buksene: vold, våpen, blod, sex og drama. Serien er absolutt å anbefale for å få tida til å gå litt fortere.


Digital.jpg

Koronahjelpegrupper på Facebook

DigitalScenen på Facebook og liknende grupper har i det siste blitt opprettet for å støtte kulturbransjen økonomisk, der folk blant annet streamer konserter fra stua si. Hittil har det for det meste vært mindre kjente personer som har delt sine kulturuttrykk, men større artister som Bjørn Eidsvåg har også deltatt. De som deltar på de digitale konsertene får muligheten til å vippse en selvvalgt sum til nummeret artisten oppgir, slik at kulturfolket kan tjene noen kroner, til tross for situasjonen vi er i.

Oslo hjelper Oslo er også et bidrag for å holde hjulene i gang i samfunnet, der man kan spørre folk om ulike praktiske tjenester, eller tilby dem dersom man har noe å bidra med.


Opphavsrett: Hashtag Merky Music Limited / Foto: Amazon

Opphavsrett: Hashtag Merky Music Limited / Foto: Amazon

“Heavy Is the Head” – Stormzy (album)

Dersom koronatilværelsen begynner å bli litt kjedelig, vil jeg anbefale Stormzy sitt mer eller mindre nye album “Heavy Is the Head”. Albumet hjelper til å spice opp hverdagen ved at du både føler deg badass og sårbar, og ved at det i tillegg gir deg lyst til å danse foran speilet.

Albumet er det mest geniale av Stormzy hittil, ved at det er personlig, sårt og fint, samtidig som det fanger følelser på motsatt side av spekteret, der du får lyst til å både danse og posere med liksom-pistolen din i speilet. Hvis det er lenge siden du hadde sosial kontakt med mennesker og hverdagen har blitt altfor grå og kjedelig (til tross for strålende sol ute), er “Heavy Is the Head” virkelig verdt å sjekke ut.


Opphavsrett: Erik Alejandro Iglesias Rodriguez / Foto: Amazon

Opphavsrett: Erik Alejandro Iglesias Rodriguez / Foto: Amazon

Cimafunk (artist)

Nå som våren er her og man i tillegg har litt ekstra tid å slå ihjel, anbefaler jeg vårrengjøring til alt av den cubanske artisten Cimafunk. Selv om man ikke nødvendigvis skjønner hva han synger, gir musikken likevel følelsen av å danse svett og euforisk med en frisk drink på en strand i Latin-Amerika. Kjedelig husvask blir desto morsommere når man får svingt litt på hoftene til funky musikk. En annen god kandidat til å få unna det kjedelige i hverdagen mens man har det litt gøy, er funklegenden James Brown.


Opphavsrett: Samlaget / Foto: Samlaget

Opphavsrett: Samlaget / Foto: Samlaget

Elena Ferrante i vårsola

Napoli-kvartetten av Elena Ferrante handler om hvordan det var å vokse opp i lutfattige Napoli på 1950-60-tallet. De fire bøkene skildrer mer spesifikt Elena Greco og hennes venninne Lila, et lyspunkt i den grå tilværelsen rundt dem. Dersom man får nok av å sitte inne og jobbe, er det deilig å ta seg en pause ute i vårsola og la seg sluke inn i Elena Ferrante-universet.


Har du hørt, sett eller lest noen av disse? Hva synes du? Legg igjen en kommentar under!