NY UKE, NY BINGE - #19

A-liste – Lene Myrum Haugen

Helt siden jeg var ung har jeg hatt en stor kjærlighet for norsk musikk og norske artister. Det er klart at om du ikke har det, så vil jeg si at dette er en perfekt tid til å begynne å sette pris på og støtte norske artister. Så om du er ute og nyter vårværet, eller sitter inne og pugger, så har jeg her fem flotte folk du kan høre på.


Opphavsrett: Sony Music Norway, GR:OW Records / Foto: NTB Kommunikasjon

Opphavsrett: Sony Music Norway, GR:OW Records / Foto: NTB Kommunikasjon

Amanda Delara

Vi starter høyt, med ei dame som virkelig får sagt det. Med musikk både på norsk og engelsk fyller hun rommet med god tekst om virkelighet og tanker om verdenen vi lever i. Hennes nyeste EP, «Et lite stykke Norge», er akkurat dette, og har du ikke hørt det har du gått glipp av noe. EP-en er fylt med 5 norske sanger, der hun går igjennom både ytringer og egne følelser.

Ingenting gleder meg mer enn å spille denne EP-en høyt i leiligheten min. Helst så høyt at leilighetene ved siden av meg også kan få nyte Delaras stemme. Det må være lov. Favoritt her: «Røde Spenn».


Opphavsrett: Universal Music Norge / Foto: NTB Kommunikasjon

Opphavsrett: Universal Music Norge / Foto: NTB Kommunikasjon

Lil Halima

Lil Halima er fortsatt ganske ny i bransjen, men har flere sanger som virkelig fortjener kjærlighet. Hun er veldig helhjertet i sangene sine, og jeg opplever at hun er en av de som uttrykker seg veldig bra gjennom musikk. Musikken hennes ligger generelt i et land mellom pop og R&B. Hun synger både på norsk og engelsk, men det meste som er tilgjengelig er på engelsk. Jeg håper hun får mer oppmerksomhet i årene som kommer, og at hun lager mer musikk på norsk. Hennes siste singel heter «Glue», og denne ligger utrolig nok på spillelista mi denne våren.

Bonus: Følg henne på instagram @lilhalima for å se kunsten hun lager, noe av dette er også å se i hennes cover art, blant annet til sangen «Jasmine».


Foto: Sara Tonning (@saratonning) / Skjermdump fra @tomineharket

Foto: Sara Tonning (@saratonning) / Skjermdump fra @tomineharket

Tomine Harket

Ja, som i dattera til Morten Harket. Tomine Harket har de siste årene kommet med noen singler, men har ennå ikke utgitt noe eget album. Jeg ble først oppmerksom på hennes stemme da hun og Unge Ferrari slapp to låter i 2016, som jeg fortsatt hører på, skamløst.

Til nå i 2020 har Tomine kommet ut med 3 singler, så her er det virkelig noe å glede seg over. Om jeg skal se inn i fremtiden, kan det være muligheter for en ny norsk pop-dronning, om hun ønsker å gå den veien. Hun har talent, gode gener og et øre for god pop. Fra de tre nye singlene har jeg en klar favoritt: «Affection».


Opphavsrett: 1111Klubb, Universal Music / Foto: Genius

Opphavsrett: 1111Klubb, Universal Music / Foto: Genius

Cezinando

Er det old news å si at du burde på høre på Cezinando? Det er i hvert fall ikke fake news. Uansett – det nye albumet skuffer selvfølgelig ikke. Han spytter fakta og underholder til enhver tid. Han er en Artist med stor A. Det gleder meg at «Et godt stup i et grunt vann» ikke er spredd tynt, men heller fokuserer på potensialet i hver sang. Du skal ikke se bort fra at jeg synger sangen «Hollywood» med en øl i hånden når helga kommer.

Det er noe spesielt ved å høre norske tekster som treffer blink, og dette albumet gjør det. Jeg tror aldri jeg kommer til å skjønne hvor han får kreativiteten sin fra, men jeg skal hvert fall nyte det han produserer!


Opphavsrett: Snill Pike / Universal Music. Foto: Platekompaniet

Opphavsrett: Snill Pike / Universal Music. Foto: Platekompaniet

Gabrielle

Lenge har jeg vært usikker på musikken hennes etter hitten «Ring meg» som tok over Norge i 2012. Jeg tror ikke jeg er alene om å ha hørt den litt for mange ganger, uten å sette den på selv. Men det siste albumet til Gabrielle vant meg virkelig over. «Snart, Gabby» kom ut i 2019 og er noe annet, det er ekte. Albumet er fylt med hele 12 sanger og ren pop-glede. Hun synger oss gjennom livet sitt, der hun uttrykker usikkerhet for fremtiden og andre følelser. Jeg er glad for at hun har produsert et tredje album, tross at hennes forrige kom i 2013. Jeg håper at dette ikke er slutten, men at det kommer mer fra Gabrielle med tiden.

«Snart, Gabby» har mange gode sanger, men for nå er favoritten: «Den som gir seg er en dritt».


Har du noen favoritt innenfor norske artister? Hva synes du om norsk musikk? Og tenker du på hva du strømmer for tiden?