NY UKE, NY BINGE - #18

A-liste – Ingvild Rorge Solheim

Med vår i lufta, hvitveis som blomstrer og det grønne gresset som gror er det endelig nye tider som går oss i møte. Med det finnes det alltids ny underholdning der ute. Dette er mine storfavoritter denne våren! Her kommer diverse som både er lærerikt og underholdende. Vel bekomme!


Opphavsrett: NRK / Foto: IMBD

Opphavsrett: NRK / Foto: IMBD

Sanditon – serie (NRKTV)

Sanditon er en klassisk britisk dramaserie basert på et av Jane Austens manuskripter som aldri ble helt ferdig. Serien tar sted i fiktive Sanditon, hvor vi blir kjent med impulsive og unge Charlotte. Hun har en sterk stemme og tørr å si det hun mener. Charlotte spilles av Rose Williams, og i tillegg møter vi Theo James i rollen som Sidney. Sidney stjeler hjertet til enhver som ser på serien, i likhet med Charlotte.

Serien har en humoristisk vri, og er perfekt hvis du trenger å koble av og drømme deg bort – eller tilbake til 1800-tallet?


Opphavsrett: Eccentric People / Foto: Podtail.com

Opphavsrett: Eccentric People / Foto: Podtail.com

G-punktet – podkast

Iselin Guttormsen er sertifisert sexolog, og har sin egen podkast hvor hun snakker om alt fra utroskap til magasjau. Guttormsen er så sprudlende og ærlig som du får det, og svarer på alle spørsmål du måtte sitte inne med. Hun har besøk av forskjellige personer fra gang til gang, og dekker temaer som sex, religion, usunne forhold, sjalusi og samlivsbrudd.

Guttormsen tar opp tabubelagte temaer, og åpner opp for diskusjon. Gjennom det lærer hun oss lyttere utrolig mye nytt og spennende. Podkasten er å finne både på Spotify og andre podkast-apper.


Opphavsrett: Pilar / Foto: Beecoshop

Opphavsrett: Pilar / Foto: Beecoshop

Jordnært – bok

Søstrene Anette og Susanne Bastviken startet deres karriere med bloggen radicalbroccoli.com, og har virkelig satset på å spre budskapet om å leve en mer miljøvennlig hverdag gjennom enkle tiltak. Gjennom boken deres «Jordnært» får du enkle tips og triks du kan ta til deg i hverdagen, og på den måten være mer vennlig mot jordkloden.

Visjonen deres er å hjelpe selv de som ikke føler at de har særlig til overskudd, ved å både være god mot seg selv og kloden. Boken kan kjøpes på de fleste bokhandler, og finnes også som e-bok.


Opphavsrett: Beyond the Groove / Foto: Amazon

Opphavsrett: Beyond the Groove / Foto: Amazon

“Geography” – Tom Misch (album)

Tom Misch ga ut albumet «Geography» i 2018, hvor han i all hovedsak produserer musikken selv. Musikken er groovy, og den gir deg en skikkelig godfølelse. Samtidig som beaten og alle interessante akkordvalg gjør albumet gøy å høre på, er det vanskelig å sitte stille når albumet ruller og går. Det har en jazzy vibe, og et lite hint av disco, sammen med gitarsoloer uten like. Albumet gir deg mange sanger du kan groove til, men Misch har også en del følelsesladde sanger på albumet, da blant annet «Movie».

Trenger du ny musikk å høre på, vil jeg absolutt anbefale dette.


Opphavsrett: Tatemae Recordings / Foto: Amazon

Opphavsrett: Tatemae Recordings / Foto: Amazon

“Love Me / Love Me Not” – HONNE (album)

I samme gate sjangermessig har vi HONNE sitt album «Love Me / Love Me Not» som kom ut i 2018. Komisk nok er til og med Tom Misch med på en av sangene på albumet. Duoen består av James Hatcher og Andy Clutterbuck. HONNE kommer fra japanske «honne», og betyr en persons «sanne følelser».

Musikken deres blir beskrevet som en blanding av «futuristic soul», blandet med synth og lo-fi beats. Albumet kan sammenlignes med musikken til Frank Ocean når det gjelder produksjon, og Bon Iver med sangstemmen til Andy. Som The Telegraph beskriver som «serious babymaking sounds».


Har du sett, lest eller hørt noen av disse? Hva synes du? Og hva binger du for tiden?