NY UKE, NY BINGE - # 26

A-liste – Anders Wiig Letnes

Sommeren vedvarer. Langtidsvarselet for Oslo melder noe lavere grader, og et par dager regn. Om det slår til eller ikke, vites ikke. Her har du uansett noen filmer og en serie du kan kose deg med om det skulle bli sommerregn og innekveld!


Opphavsrett: Netflix Foto: Skjermdump fra Netflix

Opphavsrett: Netflix Foto: Skjermdump fra Netflix

Da 5 Bloods – Netflix

Spike Lee har vært produktiv i det siste. To år etter BlacKkKlansman kom nylig Da 5 Bloods på Netflix. Her viser strømmegiganten nok en gang hva som skjer når store penger møter store regissører. Netflix kan produsere gode filmer, og gode filmer er ikke avhengig av kinobilletter for å bli til.

Da 5 Bloods handler om fire afroamerikanske Vietnam-veteraner som vender tilbake til landet de kriget i. Nå er de gamle mennene på leting etter sin falne troppleder, og dessuten gullet han hjalp dem å gjemme.


Opphavsrett: Universal Pictures / Foto: IMDb

Opphavsrett: Universal Pictures / Foto: IMDb

The King of Staten Island – NFKino & Odeon

Denne komedien har Saturday Night Live-stjernen Pete Davidson i hovedrollen, og er regissert av Judd Apatow. Det sier en hel del! Judd Apatow er en slags komediens gudfar. Som regissør har han gjort blant annet The 40-Year-Old Virgin med Steve Carell og Knocked Up med Seth Rogen og Katherine Heigl.

Men det er som produsent han har skapt mest magi. Freaks and Geeks, Anchorman, Superbad, Step Brothers, Pineapple Express, serien Girls, Get Him to the Greek, The Big Sick. Han er også kjent for å bruke mange av de samme skuespillerne igjen og igjen, blant annet Jason Segel, Seth Rogen, Martin Starr, Paul Rudd, James Franco og Jonah Hill. Mange av disse ble også kjent etter å ha vært med i Apatow-produksjoner. 


Opphavsrett: NBC Studios LLC. / Foto: Skjermdump fra Netflix

Opphavsrett: NBC Studios LLC. / Foto: Skjermdump fra Netflix

Brooklyn Nine-Nine – Netflix

Apropos Saturday Night Live (SNL), sesong 6 av Brooklyn Nine-Nine er endelig på Netflix. Riktignok ligger vi fortsatt bak i Norge; serien er i sin syvende sesong. Andy Samberg har fartstid i både SNL og Lonely Island, og som etterforskeren Jake Peralta er han virkelig i sitt ess.

Peralta har viljen, men ikke alltid evnen, og tenker sjelden før han handler. Dessuten sier han feil ting til feil tid. Dette slår ofte uheldig ut, som når han vil imponere sjefen, kaptein Holt. Ved første øyekast virker Peralta som den typiske dumme politimannen, men ikke la deg lure! Karakterene er seriens sterkeste side. Alle har ulike sider som serien utforsker, men som den også skaper komedie og drama av.


Opphavsrett: Focus Features / Foto: Skjermdump fra Netflix

Opphavsrett: Focus Features / Foto: Skjermdump fra Netflix

BlacKkKlansman – Netflix

Apropos Spike Lee, Netflix kan også by på BlacKkKlansman, filmen han lagde før Da 5 Bloods. Filmen handler om noe så fantastisk som en afroamerikansk politimann som forsøker å infiltrere Ku Klux Klan sammen med en jødisk kollega. Og det beste av alt? Filmen er basert på en sann historie!

John David Washington spiller Ron Stallworth, den første afroamerikanske etterforskeren i Colorado-politiet. Adam Driver – som nesten bare spiller i gode filmer, og alltid spiller godt – spiller Philip “Flip” Zimmerman. Filmen vant Oscar for beste adapterte manus i 2019, og var nominert i en rekke andre kategorier.


Opphavsrett: Maipo Film / Foto: Skjermdump fra Viaplay

Opphavsrett: Maipo Film / Foto: Skjermdump fra Viaplay

Harajuku – Viaplay

En gripende fortelling om familie og det å høre til. Vilde er en ung tenåringsjente som til vanlig henger med vennene sine på Oslo S. Man aner en anspent stemning i hjemmet. Vilde virker til å ville rømme fra tilværelsen, og hun ser for seg at Oslo er Harajuku i Tokyo.

Plutselig mister hun moren sin. Vilde vil ikke ta stilling til morens død, og vil heller ikke ringe faren hun ikke har kontakt med. Istedenfor fortsetter hun å drømme seg fra Oslo til Harajuku. Ines Høysæter Asserson spiller sterkt i rollen som Vilde. Ellers er Nicolai Cleve Broch knallgod. Hvorfor han ikke like stor som Aksel Hennie den dag i dag, vet jeg ikke.


Hva ser du for tiden?