Ny uke, nye anbefalinger #44 - Ny musik

Anbefalingsliste - Selma E. Lang-Ree

Lurer du på hva du skal gjøre denne helgen? La deg inspirere av disse fem fantastiske albumene og EP’ene fra den siste tiden.

Her er den perfekte musikken til hele døgnet.


Opphavsrett: Samkjørt / Spotify

Opphavsrett: Samkjørt / Spotify

Perfekt til frokosten:

Start dagen riktig med No.4s fjerde album, No.4.

De fangende historiene og deilige harmoniene vil for alltid være den musikalske versjonen av å stå opp på RIKTIG bein! 

Vinteren har inntatt trioen, som denne gangen låter mer bass-heavy og bakpå. Derfor er dette albumet perfekt til overgangen fra den varme dyna og over det kalde gulvet på vei til en fersk kopp kaffe. Innen fiolinen begynner å spille i Så lenge vi finnes, er det som om du kan høre sola skinne (til tross for at det er meldt sørgelig grått i Oslo nå på søndag). 

«Når alle er våkne, når solen står opp, det ordner seg sikkert da. Det løser seg nok.» - Words to live by.

Dette er i hvertfall sånn jeg gjør det «hjemme hos meg, jeg lover du får det bedre her». 


Opphavsrett: Snill Pike - Universal Music / Spotify

Opphavsrett: Snill Pike - Universal Music / Spotify

Når tiden har kommet for en tur i parken:

Vi trenger alle litt frisk luft om dagen. Gabrielles nostalgiske pop vil alltid være perfekt for en tur i parken. Denne gangen er det hennes nye album, Klipp meg i ti og lim meg sammen, som gjelder.

Er du som Gabrielle og «kan gjøre allting alene», som hun så fint synger i eg ser deg, så sett på deg headsettet, gå ut og se på bladene skifte farge. En perfekt anledning til å «fantasere om livet til han som bor i tredje». 

Eller har du kanskje funnet noen du vil tilbringe helgen sammen med og “vil kjenne luften som de puster”? Sett Spotify på session så du kan høre på samtidig som din kjære og dere kan dele opplevelsen. Det ser kanskje corny ut når to stykker går ved siden av hverandre med hver sine propper i øra, men det er noe spesielt med det. 

Du blir kanskje kald på henda etterhvert, angrer kanskje på at du ikke tok på deg den svære regnjakka fra 2014, men jeg lover deg et smil om munnen og varmt hjerte innen du har kommet til Neil Young


Opphavsrett: Island Records / Spotify

Opphavsrett: Island Records / Spotify

Til den ultimate dansen:

Remi Wolf. 

Hvis du befinner deg på den mer alternative/ indie-pop siden av TikTok er det stor fare for at du har vært borti den fargerike og fantastiske Remi Wolf. Hvis ikke er det på høy tid at du møter henne. 

Hun har unge, ærlige og relaterbare tekster (spesielt om du også er en angsty twenty-something), akkompagnert av fengende synthmelodier og danseverdige beats. Noen ganger må man bare danse seg svett og skrike med til musikken! Da trenger man hennes nyeste album Juno.

«I’M A THRIFT STORE BADDIE WITH MY BOOTY ON THE SINK»

«ALL THESE LITTLE BITCHES TELLING ME WHAT TO DO THEY REALLY GETTING ME HOT» 

«I’M SO DEFENSIVE I GOT EGGSHELLS ON MY DOORSTEP»

«I AVOID THE STREET THAT YOU LIVE ON» 

Ingenting er som å danse til totalt unapologetic pop. 


Opphavsrett: SADBOIS - Universal Music / Spotify

Opphavsrett: SADBOIS - Universal Music / Spotify

Dansen fortsetter:

Jeg hadde vært gal om jeg ikke også hadde nevnt den nye EP-en til Ramón, Smile pent, stå i ro, i samme slengen.

Du bor offisielt under en stein dersom du ikke har hørt Smil Pent enda, (som topper listene i disse dager) men ikke undervurder det smittsomme refrenget i Sint, Såra og Sykt sjalu eller 1 minutt

«Sengen din lukter som Armani men jeg bruker Versace» - WOOH


Når kvelden nærmer seg slutt:

Har du invitert til Nach? Eller er du bare sliten etter dansefest i trusa? Ta det ned ett hakk, og flytt intimkonserten til stua med Olivia Deans nye Live-EP, Live at the Jazz Cafe

Opphavsrett: Universal Music / Spotify

Opphavsrett: Universal Music / Spotify

Britiske Olivia Dean er en perle i den jazzy RnB-sfæren. Med disse live-versjonene får du den smittsomme latteren hennes og den FANTASTISKE blåserekka rett i stua. Ikke minst blir det enda mer åpenbart hvor utrolig sterk denne dama er som vokalist. 

Det hele starter med Echo, som blir en ny låt med Live-arrangementet. Misforstå meg rett, den «gamle» innspillingen er fortsatt utrolig groovy.. men denne blåserekka! Jeg får ikke sagt det nok.

Nå er det også kanskje altfor lenge siden du har vært på konsert, da er det ekstra deilig å høre publikum suse gjennom høyttalerne. Jubelen står spesielt høyt i salen da Dean introduserer låta Be my own boyfriend

Uansett om du føler deg mer som «Baby come home, I got it bad for you. I’m no good alone at 3 in the afternoon» eller «I can do whatever whenever the fuck I want», så er det plass til deg i denne fantastiske samlingen av Deans låter. 


Etter alt dette kan jeg ikke se for meg noe annet enn at du kommer til å sove ekstremt godt. Kanskje etter å ha hørt gjennom noen av dine nye favorittlåter en siste gang. 

Takk meg senere.