Ny uke, nye anbefalinger #8 – Podkastdrøm

Anbefalingsliste - Steffen Tomt

Akk, helgen er her nok en gang, og hvorvidt du skal tilbringe de neste to deilig fridagene dine ute i skiløypa, sløvende på sofaen med en god kopp med noe varmt i, eller hva enn det skal være så har vi fikset underholdningen for deg! Her er det bare å lene seg tilbake og finne frem klukkelurene, det er tid for podkast!


Unexplainable
Produsent: Vox Media Podcast Network
– Tema: Vitenskap, teknologi, forskning

Hvis du er litt som meg, så er det ikke alltid du har oppmerksomhet nok til å følge med på de lange, krevende og innviklede podkastene, det blir rett og slett litt for mye til tider – det er jo greit å bare å koble litt av med noe enkelt i ny og ne?

Unexplainable av Vox er et skikkelig godt svar hvis du er litt sånn som meg, alt for nysgjerrig på ting du ikke nødvendigvis forstår selv, samtidig som du setter pris på enkle, gode forklaringer. Med denne podkast serien så utforsker Vox og gjengen bak podkasten komplisert temaer som romfart, menneskekroppens fysiologiske funksjoner, og rett og slett ting som kan virke uforståelig. Perfekt å ha på øret mens du bedriver hva enn det skal være, dette er en allsidig bakgrunnsgreie som passer til alt.


Excatly. With Florence Given
– Produsent: Somethin’ Else & Sony Music Entertainment Production
– Tema: Feminisme, kropp, kjønn, sex

Exactly. med Florence Given er bare helt fanatisk på alle mulig måter. Stappfull av humor, viktige temaer som utforskes med både personlige og faglige ståsteder, fremoverlent og ikke minst utrolig interessant! Dette er en podkast for deg der ute som ser viktigheten av å snakke om kjønn, seksualitet, hvordan man behandler andre rundt seg og ikke minst for deg som syns at alle disse tingene bare er vanvittig spennende. Og hvis du ikke gjør det fra før av, så kan jeg nesten love deg at du gjør det etter å ha på et par episoder med fantastiske Florence.

Hjertevarmt, underholdende, utforskende og ikke minst viktig – korte beskrivelser av denne herligheten her, så finn frem dine elskede hodetelefoner og peis på inn i helgen med denne på øret!


Switched on Pop
– Produsent: Vulture & Vox Media Podcast Network
– Tema: Popmusikk, musikkvitenskap, musikkproduksjon

Har du noen gang lurt på hvordan musikkbransjen egentlig fungerer? Hvordan noe som musikk kan være så fastsatt og definerende men samtidig flytende og eksperimentelt? Eller bare digger du virkelig musikk og dine kjære må nærmeste rive hodetelefonene dine fra deg for å få deg til å høre etter på samtalen di prøver å ha med deg?

Da er du kanskje ikke så interessert i å høre på noe annet enn nettopp musikk – men! Hvis du skulle få ånden over deg til å søke etter et miljøskifte, så er det virkelig å anbefale denne podkasten, kanskje den kak fylle alle dine indre ønsker om musikk uten å selv være musikk?


Overheard at National Geographic
– Produsent: National Geographic
– Tema: Journalistikk, natur, forskning, biologi

Det er vel få magasiner og tidsskrifter som har fanget vår kollektive oppmerksomhet så mye som det National Geographic har gjort. Jeg husker hvert fall at jeg maste så mye som overhode mulig på foreldrene mine om å få lov til å kjøpe med en utgave av magasinet hver eneste gang vi gikk forbi en kiosk hvor den gule firkanten lyste opp mot meg. Det var ikke alltid jeg fikk mine ønsker oppfylt, men de gangene jeg gjorde det så var det ingen som kunne skille meg fra de fantastiske sidene, de utrolige bildene og de helt vanvittige dyrene som var å finne der inne. Litt samme følelse sitter jeg igjen med etter å ha lyttet til bare noen få episoder av denne podkasten.

Med et ganske annerledes innhold enn man kanskje er vandt til er det et friskt pust i en podkast verden overfylt av populærkulturelle, politiske og journalistiske podkaster – det blir nesten litt National Geographic, bare i lydformat egentlig.


Game Scoop!
Produsent: IGN
– Tema: Spill, spillindustri, spillnyheter

Avslutter like greit på samme måte som vi startet, eller hva?

Hvis du er litt lik meg, altså en person som er relativt interessert i det meste, men som i tillegg til det, bare digger spill og gaming, så finnes det jo ingenting bedre enn å få med seg det nyeste av det nyeste!

Det er nettopp det gjengen bak Game Scoop! holder på med - produsert av ingen ringere enn selveste IGN selv gir denne podkasten deg det siste nytt fra spillverden, alt på ett sted. Så her er det bare å skru på din foretrukne konsoll og finne frem headsettet – gå helgen inn med stil!