Ny uke, nye anbefalinger #12 - Spillopplevelser

Anbefalingsliste - Oskar Haugen

Fredagen er på plass, og med det kommer helgen! Med det kommer ett godt stykke fritid man kan bruke på å slappe helt av, som ved å kose seg med noen spill i sofaen, eller på pc-en. Her kommer fem kjappe anbefalinger for spill man kan kose seg med i helgen!


Lil Gator Game (2022, Megawobble)

Lil Gator Game er et fantastisk koselig lite spill som kom ut i desember i fjor, og er noe av det koseligste jeg har spilt noensinne. Du spiller som en liten alligator som du selv gir navn til, som ønsker å bruke tiden sin med å leke et stort eventyr med storesøsteren sin igjen, nå som hun er hjemme og har påskeferie. Storesøster er ikke så gira og har skolearbeid hun må fullføre, så du og vennene dine setter opp ett eget eventyr for å prøve å få med storesøster på leken.

Dette fungerer dessverre ikke, og karakteren din blir litt deppa for at storesøster ikke vil leke. Kompisen din sender deg da en melding at han har bomma på feil øy, og han og hans vennegjeng har satt opp en lignende lek! Med det kaster du deg ut i en enda større lek.

Mer skal jeg ikke si for å ikke spoile noe mer hvis en ønsker å selv spille det. Selv har jeg bare spilt rundt to timer tidligere, men jeg har kost meg utrolig! Spillet vekker en fantastisk barndomsfølelse, og er stappfullt av en veldig laid-back og koselig humor som får meg til å smile godt hver gang. Spillet er tilgjengelig på plattformene Steam og Nintendo Switch, og er bare ren kos!


Elden Ring (2022, FromSoftware Inc.)

Elden Ring er nok uten tvil det lengste og vanskeligste spillet på denne lista, men personlig kan jeg ikke anbefale det nok. Jeg har selv spilt gjennom det tre ganger siden det kom ut i februar i fjor, og jobber meg sakte gjennom en fjerde gjennomspilling nå.

Spillet er et stort åpent verden, RPG, “souls-like” spill, med mange mekanikker og spillestiler å sette seg inn i, men som skaper en utrolig stor mestringsfølelse når man har spilt en del. Du spiller som en “tarnished”, og er blitt tilkalt tilbake til “The Lands Between” for å fikse “the Elden Ring”. Her kaster spillet deg ut i den store verdenen på egenhånd med et enkelt oppdrag; fiks “Elden Ring”-en, og med det bli “Elden Lord”.

Med en stor utvidelsespakke på horisonten, og med mange “Game of Year”-priser, er det ikke en bedre tid enn nå å prøve Elden Ring for første gang. Spillet er tilgjengelig på plattformene Steam, Playstation og Xbox, og er det beste spillet jeg spilte i fjor, og er uten tvil noe av det beste jeg har spilt noensinne.


The Elder Scrolls V: Skyrim (2011, Bethesda)

Skyrim er en RPG-klassiker innenfor spillmediet, som tilbyr timevis med eventyr og historie hvis man setter tiden til det. Spillet kom originalt ut i 2011, men har senere fått en “Special” og “Anniversary”-versjon med oppdatert grafikk, og med masse nye quester og historie man kan oppleve.

På PC spesifikt eksisterer det en enorm “modding”-scene hvor man kan forme spillet akkurat slik man vil hvis en har spilt det lenge, og ønsker noe nytt. Noe lignende eksisterer på konsoll-versjonene, men her har du ikke like god frihet til å legge til ting som du ønsker.

Spillet er en absolutt klassiker som enhver spiller bør få med seg hvis man er glad i RPG-sjangeren. Spillet er tilgjengelig på plattformene Steam, Xbox, Playstation og Nintendo Switch.


Powerwash Simulator (2022, FuturLab)

Powerwash Simulator er et utrolig niche spill som kom ut i fjor, hvor det du gjør sitter i tittelen. Du vasker hus, biler, lekeplasser, osv. med en høytrykkspyler. Konseptet høres kanskje litt teit ut og litt niche, men det er noe som er utrolig tilfredsstillende ved å bare se møkk og rust forsvinne mens du vasker, spesielt med den fantastiske “ding”-lyden du får hver gang du fullfører en seksjon.

Gjennom spillet får du tilgang til nye og sterkere høytrykkspylere, samt såpe og nye lokasjoner og gjenstander som du kan vaske. Det er også mulig å spille sammen med venner over nett. Spillet har også fått to gratis utvidelsespakker basert på spillene Tomb Raider og Final Fantasy i nyere tid, hvor du vasker lokasjoner fra de spillene.

Det er ikke det mest kompliserte spillet noensinne, men det er fantastisk tilfredsstillende og overraskende gøy sammen med venner. Spillet er tilgjengelig på plattformene Steam, Xbox, Playstation og Nintendo Switch.


Undertale (2015, Toby Fox)

Undertale har blitt en kultklassiker på nett, og jeg kan ikke si meg enig nok. Spillet er laget på egenhånd av Toby Fox, som har skrevet historien, laget musikken, og utviklet spillet helt alene. Spillet har en 8-bit stil, både i utseende og musikk, og er fantastisk gjennomført.

Du spiller som et menneske som faller ned et hull, og havner i “the Underground”, hvor det finnes monstre og andre rare figurer som du møter på. Her er det en lang historie som formes ut fra hva du som spiller velger å gjøre, noe som jeg ønsker å prate minst mulig om da jeg synes Undertale er et fantastisk spill som en bør helst oppleve på egenhånd med minst mulig spoilere. 

Spillet er tilgjengelig på Steam, Playstation, Nintendo Switch, og Xbox, og er en moderne klassiker som er absolutt verdt det å spille gjennom!