En musikalsk og bisarr opplevelse - Annette

Anmeldelse - Steffen Tomt

Annette får terningskast 6 av PRESSET. for en bisarr og fantastisk merkelig filmopplevelse.

Blant sommerens mange nye kinopremierer var det mye å få med seg, og mye som kanskje falt litt utafor fokus. En av dem kan være Adam Drivers musikalske opptreden i bisarre Annette.

Enn så merkelig som det kanskje kan virke, er sommermånedene noen av de mest spennende når det kommer til sølvlerretet i de mørke dunkle kinosalene. Store og små produksjoner pumpes ut etter lange og korte produksjonsperioder, kjente og ukjente fjes dukker opp i nye og gamle roller, og en kald kinosal er jo aldri feil på en litt for varm sommerdag.

Annette, av ingen andre en den legendariske filmregissøren Leos Carax (kjent fra Holy Motors), fikk med seg både superstjernen og den fantastisk gode Adam Driver sammen med Marion Cottilard i en musikal du sjeldent har sett tidligere. På overflaten virker det som en lykkelig kjærlighetshistorie, hvor komikeren Henry (spilt av Driver), lever et glamorøst og tilsynelatende perfekt liv sammen med den kjente sangeren Ann (spilt av Cottilard), mens det i all realitet er en litt annen hverdag for kjæresteparet. Og ting tar en skarp vending når datteren deres kommer til verden, og med henne, et helt spesielt talent.

Dette er virkelig en opplevelse utenom det vanlig, men likevel en jeg virkelig anbefaler deg å få med deg – slike ting skjer sjeldnere og sjeldnere.
Opphavsrett: Amazone Prime / Foto: The Harvard Crimson

Dette er en film som snek seg inn på tampen av sommeren i starten av august, og ble tilgjengelig på Amazon Prime 20. august, og forsvant nok litt i mengden av store og etterlengtede premierer for mange av oss, undertegnede inkludert. Så hvis det var noe du følte manglet fra en ellers fartsfylt og spennende sommer, så kanskje det rett og slett var tilstedeværelsen av en aldri så liten syngende Driver?

Skuespilleren er ikke uten grunn av en vår tids største talenter, tross uenigheter om hans bidrag til Star Wars-universet. Driver er og forblir en dyktig og ikke minst relevant skuespiller, noe Annette er et strålende eksempel på. Så her er det bare å slenge seg rundt og få med seg en opplevelse av de sjeldne – det kan virkelig anbefales.

God film!