Fortellingen fortsetter - Lightfall, Final Shape & Destiny 2

Artikkel - Steffen Tomt

Den hemmelige byen Neomuna på Neptun er den neste slagmarken for kampen mellom det gode og det onde i Destiny 2 – “Lightfall”.
Opphavsrett: © 2022 Bungie, Inc. / Foto: Presskit

Forrige gang Destiny 2 preget nettsidene til PRESSET. var spillet i startgropa på sin tiende sesong, “Season of the Worthy”, og godt inne i sitt tredje år. Nå derimot, er spillerne av det forhatte og høyt elskede spillet godt underveis med den sesong 18, “Season of Plunder”, mens Destiny 2 er inne i sitt femte år - og med en klar fremtid foran seg etter sensommerens avsløringer.

Som PRESSET. har dekket tidligere, er Destiny 2 en av verdens største spill innenfor sin sjanger, og da ikke bare med tanke på størrelsene av spillerbasen, publikummet eller kritikerne, men og i form av størrelsen på lagringskapasitet som trengs for å i det hele tatt kunne spille spillet. Men historien som dytter spilleren ut i verdensrommet i kampen mot det onde og den mørke fremtiden som har lusket over Destiny 2 siden spillet så dagens lys fikk en ny vending nå mot slutten av sommeren med annonseringen av den neste utvidelsen av spillet: “Lightfall”.

Historien om den siste trygge byen for menneskeheten, kampen for overlevelsen, de heroiske og velsignede Guardians, og ikke minst de skremmende rasene med romvesener som truer menneskehetens overlevelse fikk med Destiny 2 nye bein å stå på, etter at seriens originale spill, Destiny, møtte sin ende ved teknologiske utfordringer. Under en av de vanlige showcase rundene (tidspunkter hvor utviklerne forteller om kommende endringer, nyheter og annet relevant informasjon) som ble holdt 23. august kom den mye etterlengtede nyheten til alle Guardians der ute: “Lightfall”, den neste store utvidelsen til fortellingen som startet helt tilbake i 2014 kommer endelig ut 23. Februar 2023, og det med en mørk vending.

“Lightfall”, en hemmelig koloni og enda en ny, overhengende fare

Etter at spillere verden over kjempet seg gjennom Savathûns eget rike i en desperat kamp for å hindre at en av menneskehetens største fiender skulle få hendene sine på de samme kreftene som holder menneskeheten i livet i “The Witch Queen” utvidelsen, fortsetter den desperate kampen for overlevelsen videre. Men det vi har blitt lurt til å tro var menneskehetens siste trygge by, var ikke helt riktig. På Neptun, langt ute i de mørke skyggene av solsystemet vårt, har en skjult koloni fra menneskehetens gylne tidsalder holdt seg i hemmelighet i alle disse årene. Her, hvor Cloudstriders, menneskehetens nærmeste slektninger, har utviklet et høyteknologiske samfunn, vil den neste arenaen for maktkampen mellom lyset og mørket finne sted. Calus, som nå er The Witness sin forkjemper, har mønstret en hær spillerne aldri har stått ovenfor før. Kampen tilspisser seg, grensene mellom lyset og mørket hviskes sakte men sikkert ut, og det blir vanskeligere å vanskeligere å skille mellom rett og galt.

Skal vi tro tittelen på denne kommende utvidelsene, vil spillerne stå ovenfor noen vanskelig og tøffe valg, og noen som kanskje ikke er opp til spillerne heller. Men det som er sikkert er at “Lightfall” ikke er slutten for historien om menneskeheten og kampen mellom det gode og det onde, for “Lightfall” er bare en av to allerede annonserte utvidelser.

“Final Shape” og fremtiden for et av verdens største spill

Når det kommer til etterfølgeren av “Lightfall”, er det vesentlig mindre informasjon tilgjengelige for “Final Shape”, annet enn at historien om Destiny 2 vil møte et dramatisk vendepunkt. Det har blitt bekreftet fra utviklerne sin side at “Final Shape” ikke er slutten for historien som startet helt tilbake i 2014. Hva dette vil si i praksis forblir uvisst enn så lenge, men en ting er sikkert, og det er at den episke kampen mellom det gode og det onde ikke er helt over ennå, og ei heller vil den være det i nær fremtid. I mellomtiden er det bare for alle Gaurdians der ute å smøre seg med tålmodighet og glede seg til det neste store kapittelet i Destiny 2s historie – 23. Februar 2023 kommer fortere enn du kanskje tror.