Hva gjorde vi egentlig etter skolen?

FeatureVilde B. Dalstø

I skrivende stund sitter jeg på fly til Paris og mimrer tilbake til en enklere mediehverdag. Mindre varsler, mindre kotymer og normer, og mindre og mer nisje plattformer å velge i. Mer anonymitet. Men hva var egentlig de store trendene i min ungdomstid? Hva gjorde jeg etter skoletid og i skolegården?

Hva gjorde man egentlig etter skolen på slutten av 2000/starten av 2010-tallet? Foto: Sergey Zolkin / Unsplash

goSupermodel var “the place to be” etter skolen. Skjermdump: tek.no

1. goSupermodel
Go Supermodel var virkelig «the place to be» etter skolen på barneskolen. Her bygde man sin karakter, gikk catwalk, hadde photoshoot og samlet penger til nye antrekk og stigning i hierarkiet. Bare meg som husker at alle het «hannamontana382721098438210»?

2. Vine
Humor var det du fikk servert på Vine. Og det på bare syv sekunder. Det var en helt egen stemning på Vine; med den korte tiden man hadde til gode, måtte videoene virkelig være på kornet. Hos meg var King Bach, Brittany Furlan, Cameron Dallas og Vegard Harm de desidert største. 

3. Sangdeling på Bluetooth
Det var en tid der friminuttene ble brukt til noe svært nyttig: nemlig å dele sanger med hverandre via bluetooth. Jeg husker så godt gleden av å høre at noen hadde fått en ny sang på mobilen som de kunne sende til deg. Ett sangen var sendt var det kun noen tastetrykk, og vipps så var sangen din nye, freshe, ringetone. Mye bedre enn å bruke 30kr på ny ringetone i Se og Hør. 

Pengeslukeren Habbo. Skjermdump: habbo.com

4. Habbo
I Habbo lager man en karakter, gikk rundt og chatten og ble kjent med andre online spillere. Jeg satt for det meste å så på en venninne av meg spille som jeg syntes var skikkelig kul som turte å snakke med fremmede. Jeg hadde bare Habbo en kort periode selv, for jeg hadde nemlig hørt skrekkhistorier om at folk svidde av alle sparepengene sine på Habbo…

5. iMovie og Windows Moviemaker
Jeg vet ikke om andre gjorde dette, men spesielt i syvende klasse var det kun én kul ting å gjøre etter skolen: å lage musikkvideoer. Jeg og en venninne lagde musikkvideo etter musikkvideo der vi lipsyncet til Ke$ha, Katy Perry og Lady Gaga. Vi sminket og kledde oss, gikk ut på gata, og fant rare rom og steder i huset og lagde video etter video. Det startet med Windows Moviemaker, men det var sykt stas da venninnen min fikk Mac og vi kunne redigere i iMovie. Det var tider det.