Kjærlighet i en sosial verden

Artikkel - Steffen Tomt

Romanse og kjærlighet er nok den tematikken som har gjort seg mest fremtredende i alle former av kulturen gjennom hele menneskets historie, men moderne kjærlighet og spesielt forhold, er ingen enkel sak i en sosial verden.

I et samfunn basert på sosiale medier og daglige teknologiske utviklinger, kan en hvilken som helst situasjon bli vanskeligere å forholde seg til. Vennskap, hemmeligheter, og tillit havner fort i gråsonen for definisjon, men den aller vanskeligste tingen en kan forholde seg til i et samfunn basert på ens nettbaserte liv, er kjærlighet.

Forskere fra Northwestern University i Evanston, Chicago poengterte i forskningsartikkelen deres hvordan individer som føler seg usikre i sitt romantiske forholde publiserer mer og oftere om de personlige aspektene av et romantisk forhold til sosiale medier, noe som kan vitne om trangen til å prosjektere et perfekt liv på sosiale medier, selvom det på mange måter kanskje ikke viser den virkelig situasjonen.

Som skribent Andrew Arnold presiser i en artikkel til Forbes, er det viktig å tenke seg kritisk om når det kommer til eksponering av kjærlighet i en moderne, sosiale medier orientert verden. Det er mange aspekter av eksponering og sosiale medier som kan påvirke ens romantiske forhold, hvor det er viktig å være klar over fallgruvene som eksisterer. Arnold poengterer i sin artikkel hvordan det er nødvendig å ha forståelse for hvordan ens signifikante andre forholder seg til sosiale medier for å kunne unngå sjalusi og usikkerhet i forholdet;

If you find yourself hopping onto your partner’s page often, to “check” on friends, posts, and whatever, then you might be insecure in your relationship. Relationships are built upon trust, and this kind of behavior smacks of the opposite.
— Andrew Arnold, skribent ved Forbes
Foto: Hunter Newton / unsplash.com

Foto: Hunter Newton / unsplash.com

Som PEW Research Center, et politisk uavhengig forskningsbasert senter lokalisert i Washington DC, viser til i sine undersøkelse “Couples, Internett and Social Media” har 8% av millenniumsgenerasjonen (generasjonen født mellom 1980 og starten av 2000-tallet) i USA rapportert at de har blitt opprørt over partnerens oppførsel på internett og sosiale medier. Kjærlighet og romanse er i seg selv kompliserte nok temaer uten at man skal ilegge andres forhold og sosiale mediers fremtoning av kjærlighet inn i miksen av ens egen forståelse og forhold.

Det finnes mange fallgruver, og mange påvirkninger som kan skape turbulent stemning innad i forholdet, spesielt i vår moderne verden hvor alt blir prosjektert på sosiale medier og internett - det er derfor enda viktigere enn før med god kommunikasjon, og god tillit til både seg selv og sin partner hvis man ønsker et langvarig romantisk forhold. Det er viktig å kunne ha en partner man stoler på, samtidig som en må forstå at bruken av sosiale medier kan føre til fantastiske ting, men som med alt annet, i moderate mengder.

Ikke la en sosiale verden skape et usosiale forhold for deg og din kjære.