Fra greske legender til strømmeverden – God of War tv-serien i arbeid

Artikkel - Steffen Tomt

Den greske legenden og krigsguden Kratos gjør et byks mot strømmeverden, skal en tro de nyeste avsløringene om den kommende God of War tv-serien til Amazon Studios.
Opphavsrett: Playstation / Foto: Playstation

For spillsamfunn verden over har årets første måneder gitt mye å glede seg over av lanseringer, nye debuter og ikke minst utvidelser og spillpakker. Men med de rykende ferske nyhetene om at God of War spillserien til Santa Monica Studios har en glitrende fremtid hos Amazon og Prime Video, kan spillere verden over glede seg stort.

Det er Deadline som kunne avsløre den gledelige nyheten mandag denne uken om at den folkekjære og prisvinnende spillserien med Kratos og gjengen nærmer seg strømmeverden. Etter alt å tyde er Prime Video nå i forhandlinger med Sony for rettigheten til å produsere den kommende tv-serien, men det uten at hverken Amazon Studios eller Prime Video ville kommentere nyheten til Deadline.

Selv om gleden for mange allerede er høy nok med viten om at Kratos mest sannsynlig vil være å finne på en tv-skjerm om (forhåpentligvis) ikke alt for lenge, ryktes det videre at tv-serie adaptasjonen vil regisseres av ingen ringere enn teamet bak The Expanse. Den kritikerroste science-fiction serien er muligens en av Amazon Studios og Prime Videos mest populære serier, så det kan virke som om den kommende God of War tv-serien vil bli tatt godt hånd om. Regissørduoen og produsent Mark Fergus og Hawk Ostby, også kjent som nordmannen Håkon Østeby, samt frontrunner Rafe Judikson fra The Wheel of Time-serien skal styre den kommende serien. Og naturligvis vil Sony Pictures Television og Playstation Studios stå for den resterende innsatsen, slik de alltid har gjort med adaptasjoner fra Playstations store spillkatalog.

Kratos og Atreus møter nye utfordringer i den kommende åttende installasjonen i spillserien, hvor verdens undergang, ragnarok, er nært stående. Opphavsrett: Playstation / Foto: Steam

En gresk tragedie i suksess format

God of War spillene strekker seg helt tilbake til 2005 og Playstation 2, med det første God of War spillet. Senere har serien ballet på seg med nye historier og spill, og totalen på syv spill har blitt priset til skyene for den fantastiske historie fortellingen og den dramatiske grafikken. Spillserien følger den tidligere spartanske soldaten Kratos og hans jakt på hevn over den greske krigsguden Ares, etter at Kratos selv, under Ares sin påvirkning, drepte sine kjære.

Etter et dramatisk oppgjør finner Kratos seg selv i posisjonen som den nye greske krigsguden, og fra dette søker seg etter måter å endre sin skjebne på. Den nyeste installasjonen til det greske spilluniverset tok en aldri så liten ny retning med norrøn mytologi, hvor mye av historien faktisk utspiller seg i Norge. I God of War (fra 2018) kjemper Kratos seg gjennom norrøne guder og får en sjanse til å ha et forhold til sønnen sin, Atreus. Og med det kommende åttende kapittelet i spillserien, God of War: Ragnarok, som etter planen skal slippes senere i år, vil den norrøne mytologien for alvor surre seg rundt den greske krigsguden og hans unge sønn.

Kampen om oppmerksomheten

Med slike ferske nyheter som dette, kan det virke som om Amazon Studios og Prime Video prøver å solidifisere et kraftigere grep rundt strømmemarkedet og den evige kampen om publikums oppmerksomhet. Denne kommende God of War tv-serien er bare den siste i en lang og nylig rekke med annonsert spilladaptasjoner, som tar den store reisen fra spillkonsollene over til strømmeverden og et større publikum. Som PRESSET. tidligere har dekket er HBO Max godt i gangen med produksjonen av The Last of Us-serien med Pedro Pascal og Bella Ramsey i hovedrollene, og det er ikke mange ukene siden Uncharted med Mark Wahlberg og Tom Holland hadde norsk kinopremiere.

På den andre siden av strømmemarkedet sitter Netflix med sin produksjon av Resident Evil-serien, mens Paramount+ er rett rundt hjørnet med debuten av deres svært etterlengtede Halo-serie. Men tross konkurrentenes harde kamp har Amazon vist seg å være svært engasjerte i de lukrative spilladaptasjonene som verdens tv-selskaper og produsenter begynner å få øynene opp for. Med store titler som både Fallout og Mass Effect i produksjon, er God of War tv-serien kun et steg i en større satsning – skal en tolke utviklingen så langt.

Så for publikum, og oss spillfanatikere der ute, så er det virkelig en god tid å være en spiller. En kan bare håpe at Amazon, Sony, Playstation og de konkurrerende motpartene ikke svikter på mållinja med slike lovende gullegg som disse tv-adaptasjonen kan bli. I mellomtiden er det bare å ta grep om spillkonsollen din, og bedrive ventetiden med litt gresk morro sammen med Kratos og de andre greske gudene i God of War spillene. En kan aldri spille et spill nok gangen kan man vel? Forhåpentligvis vil det gjelde tv-serien også.


Les også PRESSET.s andre artikler om spillnyheter, adaptasjoner og kommende tv-serier:

Spilladaptasjonenes (mulige) renessanse

Spillernes filmår