NY UKE, NY BINGE #18

A-Liste - Marie H. Steinkjer

Endelig helg igjen og det er på tide å fylle opp med både meningsløst og meningsfylt medieinnhold. Her er en liste som både varmer, latterliggjør og er verdt å bruke alt for mange timer på.

An Education

Foto: BBC Films

Foto: BBC Films

Basert på selvbiografien til den britiske journalisten Lynn Barbers, får vi oppleve en 16-årings første møte med verden i 1961 og en forelskelse som er for god til å være ekte. Hun forelsker seg i en mann som er dobbelt så gammel som tar henne med på flotte restauranter, eksklusive nattklubber og reiser til Paris. Men som sagt er hun 16 år, og han er 32. Allerede fra starten skjønner man hvor dette vil ende. En film med en god påminnelse til alle unge piker som vurderer å legge opp livet sitt etter en annen.

Someone Great

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Nyutgitt Netflix-film som er en morsom komedie som er lett å konsumere, og er en hyllest til de gode og sene 20-årene. Etter å bli dumpet tar to venninner kontroll på situasjonen. Dette innebærer god mengde flytende alkohol og andre saker som mange kan forbinde de artige tyve-årene med. Handlingen er som tatt fra livene til ungdommen i dag som lever med ingen annen bekymring enn morgendagens hangover. Kjærlighetssorgen og alkoholinntakeren er spilt av Jane the Virgin-skuespilleren Gina Rodriguez.

Bonding

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Netflix gir seg ikke på komedier som er lett å bli hekta på. Bonding er både hjertevarm og frekk, slik streamingtjenesten selv beskriver den. Som student lever hun av å være domina og  med hennes gode venn som assistent står de sammen gjennom de mest uvanlige situasjonene. Selv om frekke fremvisninger av ulike fetisjer står i fokus, klarer serien å balansere det humor, vennskap og enkle løsninger på problemene.

Game of Thrones

Foto: HBO

Foto: HBO

Er du en av dem som fortsatt ikke har tatt en del av GoT-eventyret, er det virkelig på tide å sette seg ned og gjøre seg klar for dette magiske universet. Aller siste sesong har begynt, og én ny episode kommer hver mandag fremover. I respekt av de resterende skal jeg ikke si mer enn at jeg håper de neste episodene vil gjøre opp for de første.  

Grey’s Anatomy

Foto: ABC

Foto: ABC

Når vi først er inne på serier som man burde se, så er absolutt Grey’s Anatomy en av dem. På et sykehus i Seattle er det mer det enn bare leger som redder liv. Hver episode knytter vakre tråder mellom vitenskapen og sannheter om våre egne liv. Vi får følge ulike leger og praktikanter gjennom deres tid både i og utenfor sykehuset. Aldri gått en episode uten tårevåt øyekanal.