NY UKE, NY BINGE - #45

A-liste – Anders Wiig Letnes

Det snør, det snør, og helga er her! Endelig kan vi snø inne, og ikke tenke på rømningsveien før mandag. Kaldt er det også. For kaldt, eller!? Å vende seg til vinteren er en prosess. Nok for denne uka! På tide med mystiske spill, både moderne og klassisk hip-hop, Star Wars-podkast og filmromanse! 


Opphavsrett: BagoGames / Foto:  Flickr  (størrelse endret)

Opphavsrett: BagoGames / Foto: Flickr (størrelse endret)

Death Stranding – PS4

Siden E3 2016 har gamers verden over lurt på hva Death Stranding er for noe. Eneste vi har fått er mystiske trailere som kanskje har ledet til flere spørsmål enn de har besvart.

I dag slipper omsider gåten på PS4. Klarer legendariske Hideo Kojima å gjøre det igjen, spurte PRESSET. tidligere denne uken. Nå gjenstår det bare å skaffe spillet. I helga får vi endelig svar!

Sjekk ut: Death Stranding – kan Hideo Kojima gjøre det igjen?


Opphavsrett: Harrison Haines / The Come Up Show / Foto:  Flickr

Opphavsrett: Harrison Haines / The Come Up Show / Foto: Flickr

FEET OF CLAY – Earl Sweatshirt

Earl er kanskje ikke like legendarisk som Kojima – ikke enda, i alle fall. Men litt som Kojima er han en mystiker, og litt som Kojima leverer han hver gang. Etter nesten 1 år på dagen er Earl Sweatshirt tilbake med en 15-minutters EP kalt FEET OF CLAY. Igjen er tematikken dyster; depresjon, avhengighet og død. Igjen flyter Earl over nattemørke lydlandskap med labyrintiske tekster.

Sanger, flows og beats er eksperimentelle og kompromissløse. Allikevel er det noe som mangler – men hva? Noe av punchet han har hatt tidligere? Noe av kontakten med lytterne? Som PRESSET. skrev denne uken: Earls mørke er hypnotiserende, men når blir det for tungt og utilgjengelig?


Opphavsrett: Sony Pictures / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Sony Pictures / Foto: IMDb

Call Me by Your Name (2017) – Netflix

I går slapp kritikeryndlingen Call Me by Your Name på Netflix. Settingen er Italia på 1980-tallet. Filmen handler om den gryende kjærligheten mellom Elio, sønnen til en professor, og Oliver, den nevnte professorens assistent. Med en far som er professor og en mor som er oversetter, er det kanskje ikke rart at også Elio fremstår som intellektuell og moden. Men når det kommer til kjærligheten er han ikke like bereist.

Call Me by Your Name har et sommerlig tempo, og skildrer kjærlighet på en varm måte. Filmen ble nominert til fire Oscar, og vant én, for beste adapterte manus. Italienske Luca Guadagnino (Surspiria, I Am Love) står for regien. Med Armie Hammer og Timothée Chalamet i rollene som Oliver og Elio.  


Opphavsrett: Generation Bass / Foto:  Flickr  (størrelse endret)

Opphavsrett: Generation Bass / Foto: Flickr (størrelse endret)

One of the Best Yet – Gang Starr

Når en moderne rapper som Earl er eksperimentell og vanskelig, er det behagelig å kunne lene seg tilbake med en ny utgivelse fra klassiske Gang Starr. DJ Premier og Guru er tilbake med 16 sanger som følger et mer konvensjonelt mønster enn FEET OF CLAY, men de er ikke dårlige av den grunn – kanskje bare lettere å prosessere.

Boom bap-beatsa er nostalgi i hvert trommeslag, og Guru rapper på dem som om han fortsatt var blant oss. Preemo har dessuten fått med kjente stemmer som Q-Tip, J. Cole, Talib Kweli og M.O.P. til å dele scenen med Guru. Det er også noe forfriskende med at Gang Starr ikke skryter av å være de beste noensinne, men heller blant de beste så langt.


Opphavsrett: The Ringer / Foto:  theringer.com

Opphavsrett: The Ringer / Foto: theringer.com

Binge Mode: Star Wars – Spotify

Skal du se alle Star Wars-filmene før The Rise of Skywalker? Da har du dårlig tid! Romoperaen fra en galakse langt, langt borte kommer til en kino nær, nær deg om seks uker. Jeg tenkte egentlig å anbefale at du begynner allerede i helga, men ingen av filmene finnes på Netflix lenger. Og sannelig kan de kun kjøpes til fullpris på Google Play og iTunes. Disney Plus lanseres neste uke i USA. Well played, Disney! Enten oppskriften på en god launch, eller på sjørøveri – hvem vet?

Fortvil ikke! De som har savnet Mallory og Jason fra Binge Mode: Game of Thrones har mye å glede seg til. Frem mot premieren oppsummerer og analyserer radarparet alle filmene i serien. De er allerede gjennom prequel-trilogien, har vært innom Solo: A Star Wars Story og så vidt jeg forstår er det Rogue One neste uke.


Har du spilt Death Stranding enda? Eller lyttet til albumene og podkasten? Eller sett filmen? Hva synes du? Del din mening under!