NY UKE, NY BINGE - #46

A-liste – Andre Trannum

Mange av oss forbinder November og tiden fremover med lesing, pugging og eksamen. Dette tar det meste av tiden vår, og man kan til tider bli litt gal av det. Men frykt ikke, vi skal gi deg et avbrekk i den tunge tiden med noen forslag til hva du kan gjøre i helgen.


Foto: Izuddin Helmi Adnan / Unsplash

Foto: Izuddin Helmi Adnan / Unsplash

 Norge vs. Færøyene

I kveld klokken 18:00 så dundrer det løs med landskamp på Ullevaal stadion. Det er et Norge som stiller med et stadig bedre lag med unge menn i hovedrollen. Vi har Haaland i spissen, denne målmaskinen av en mann som har scoret hele 26 mål for Salzburg på 18 kamper. For ikke å snakke om «hele Norges Ødegaard» som er en utrolig smart og teknisk spiller. Vi har Sander Berge og Joshua King. Så dette lover godt. Hvis du er klar for å trosse kulden på en fredagskveld, så er det bare til å møte opp på Ullevaal klokken 18:00! Eller se den på TV2 eller Sumo.


Foto: Arindam Mahanta / Unsplash

Foto: Arindam Mahanta / Unsplash

En rolig lørdag?

Hans Zimmer er direktør og kurator for «The World of Hans Zimmer – a symphonic celebration» som skal ha sin opptreden i Spektrum, lørdag kl. 18:00. Han deltar ikke direkte selv, men har gitt ansvaret til sin favoritt blant filmmusikkdirigenter, Gavin Greenway.

Her får du et innblikk i produksjonene hans gjennom musikalske stykker, som forsterkes gjennom små videoklipp. Zimmer er kanskje ikke kjent for alle, men du har garantert hørt verkene hans før. Zimmer har hatt en finger med i utrolig mange topp-filmer opp gjennom årene, som blant annet Inception, Pirates of the Caribbean, Gladiatoren og Løvenes Konge. Det blir uten tvil en behagelig konsert.


Foto: Yvette de Wit / Unsplash

Foto: Yvette de Wit / Unsplash

Shinedown

Er du ikke sliten eller fyllesyk på søndagen, så kan det være en god idé å få med seg konserten til det amerikanske rockebandet Shinedown. Med sin kraftige vokal og en blanding av myk og litt hardere spillestil så er dette bandet noe å få med seg.  

Shinedown har solgt over 14 millioner album verden over og kan skimte til hits som “45”, “Save Me” og “Second Chance”. De er for tiden på turné rundt omkring i Europa og besøker Sentrum Scene på søndag kl. 18:00.


Opphavsrett: Starz Entertainment, LLC / Foto: IMDb

Opphavsrett: Starz Entertainment, LLC / Foto: IMDb

Outlander

Fortiden møter fremtiden i denne storslåtte serien. Sesong 4 kom nylig ut på Netflix og undertegnede har snart pløyd gjennom hele sesongen. De tidligere sesongene ligger også ute på Netflix. Dette er et godt avbrekk på kvelden når hjernen og øynene er slitne av studier.  

Outlander handler om sykepleieren Claire som drar tilbake til fortiden gjennom noen magiske steiner på Skottland. Plutselig befinner hun seg 200 år tilbake i tid, i 1700-tallets Skottland. Dette byr selvsagt på utfordringer, og det man mildt sagt kan kalle for et kultursjokk. Hun blir dratt rett inn i tidens dramatikk og møter Jami som man blir godt kjent med utover i serien, uten å måtte avsløre for mye. Serien er full av både humor, action, romantikk. Den tar opp historiske begivenheter og samfunnsproblemer, krig og fred, men også de små hverdagslige problemer.


Foto: Tarjei Krogh / gjengitt med tillatelse fra Spira

Foto: Tarjei Krogh / gjengitt med tillatelse fra Spira

Var det verdt det? – Spira

Den norske rapperen Spira har nettopp gitt ut nytt album med tittelen Var Det Verdt Det? Han har en deilig sound gjennom hele plata. Det er en god blanding mellom hip hop-beats som blir omfavnet av tunge trommer, og mer lystige beats som er av det litt mer milde slaget. Det er både gladlåter, reine hip hop-bangers og noen av låtene er av den litt mer dystre typen. En god mix med andre ord, som man kan digge til (hodet opp og ned, hip hop-style), danse til og deppe til.

Han rapper med sin karakteriske hese stemme, fete flow og det som er helt spesielt med ham: nemlig at han rapper på noe så sjeldent som totenmål! Med seg på albumet har han også Pant fra gruppa Herreløse, Joddski aka Han Far aka Jørg1 fra Tungtvann, Oslos egne sønn Kenneth Engebretsen med flere. Og var det verdt det? Uten tvil! Albumet finner du på Spotify.


Har du sett Outlander? Eller hørt Var Det Verdt Det? Hva synes du? Legg igjen en kommentar under!