NY UKE, NY BINGE - #47

A-liste – Anette Beckhaug 

Vinteren har meldt sin ankomst og november går mot slutten. Har du en travel helg, eller er midt i eksamensperioden, er denne ukas anbefalinger perfekt for deg. Her kommer nemlig 5 tips du kan ha på øret, som både er lærerike og humoristiske.


Foto: Kim Erlandsen / NRK

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Friminutt med Herman og Mikkel

I starten av året lanserte NRK den nye podcasten «Friminutt med Herman og Mikkel», et program laget av og med Herman Flesvig og Mikkel Niva. De snakker i hovedsak om hva som skjer i hverdagen deres, og legger verken skjul på morsomme eller flaue ting de opplever. I tillegg har tulleringing blitt en gjenganger. Programmet har blitt veldig populært – og det er ikke uten grunn, det er nemlig veldig humoristisk. Hva passer vel bedre enn å starte helgen med en morsom podcast på ørene?


Foto: Aftenposten

Foto: Aftenposten

Forklart

Hverdagen er for mange svært hektisk, og det er ikke alltid like lett å følge med på alt som skjer i nyhetsbildet. Frykt ikke – Aftenpostens podcast «Forklart» er redningen. Hver ukedag gir programleder Andreas Bakke Foss deg oversikten og innsikten du trenger for å forstå nyhetene litt bedre. Bruk helgen til å catche opp med ukas viktigste nyhetssaker, alt på under 20 minutter!


Foto: Rubicon

Foto: Rubicon

Utafor

Synva Hjørnevik er produsent og journalist bak podcasten «Utafor». I løpet av det siste året, har hun snakket med ulike mennesker som på hver sin måte har opplevd å stå på utsiden av samfunnet. Gjennom ulike intervjuer får vi et innblikk i andres skjebner – hva gjør en heroinavhengig når hun blir gravid? Og hvordan er det egentlig å søke jobb med 14 års fengsel på CV-en? En interessant og viktig podcast-serie på 7 episoder, som passer perfekt til helgen!


Foto: Peter Holthe Hanssen / NRK

Foto: Peter Holthe Hanssen / NRK

Det svarte flagget

«Det svarte flagget» er en podcast om norske IS-krigere. Programleder Joachim Førsund forsøker i dette programmet å tegne et bilde av hvem de norske islamistene er og hvorfor de kjøpte enveisbillett til Syria. Vi får høre historiene fortalt fra deres eget ståsted – hvordan de ble radikalisert, hvorfor de valgte å reise, hva de følte, hvordan livet i Syria var og hvorfor de kom hjem igjen. Førsund har også intervjuet familiene som fikk livene sine snudd på hodet. Hvordan er det egentlig når en sønn eller datter tar et slikt valg? En utrolig spennende og sterk podcast som er verdt å høre!


Foto: NRK

Foto: NRK

Lørdagsrådet

Sist men ikke minst, en podcast som for mange er ukens høydepunkt, nemlig «Lørdagsrådet». Live Nelvik har rollen som programleder, og hver uke får hun besøk av tre norske kjendiser. Sammen diskuterer de ulike spørsmål som lytterne har sendt inn. Lørdagsrådet tar for seg både små og store dilemmaer, som hva man gjør når andre ikke vasker henda etter et toalettbesøk, om det er innafor å irritere seg over venner som sliter med skrivefeil, om hvorvidt en burde fortelle barna at far var utro eller hva man gjør når kollegaer er ruset på jobb. En problembasert podcast med mye humor, og som garantert får deg til å trekke på smilebåndet!


Har du hørt noen av disse podcastene? Si hva du synes under!