Ny uke, nye anbefalinger #2 - Seriespesial

Anbefalingsliste - Steffen Tomt

Endelig var vi tilbake igjen! Med nytt år og nye tider, kommer også nye anbefalinger for hva du kan bruke tiden din på denne helgen - og vi starter det nye året med noen vanvittig gode tv-serier du kan kaste bort flere timer på. Her finner du alt fra humor, action, spenning og litt drama også. Kos deg!


Omar Sy gjør en fantastisk rolle i denne nye thriller serien til Netflix, og det er lite som er å si på hans utførelse - her er det bare å kose seg. Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

Omar Sy gjør en fantastisk rolle i denne nye thriller serien til Netflix, og det er lite som er å si på hans utførelse - her er det bare å kose seg. Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

Lupin (Netflix, 2021-)

Hva er vel en seriespesial uten en skikkelig god action/thriller serie, og det med en skikkelig karismatisk karakter og skuespiller? Vel, det er nå godt at denne seriespesialen faktisk har en slik serie på plass, og det er ingen ringere enn den nye action og thriller serien til Netflix, Lupin. Hvis du savner Oceans 11 filmene og den fantastiske kattetyv estetikken som fulgte, kan du nå puste lettet ut.

Inspirert av eventyrene til den berømte kattetyven Arsène Lupin bestemmer Assane Diop seg for å hevne seg på den velstående familien som gjorde faren hans urett for mange år siden, og den på den mest fantastiske måten. Omar Sy spiller den fantastiske karakteren Assane Diop i denne nye serien til Netflix, og det på en vanvittig god måte - her er det bare å sette seg godt til rette og trykke play.


Michael Douglas og Alan Arkin som Sandy og Norman i denne herlige, vanvittig gode komedien om to gamle venner på livets siste runde. Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

Michael Douglas og Alan Arkin som Sandy og Norman i denne herlige, vanvittig gode komedien om to gamle venner på livets siste runde. Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

The Kominsky Method (Netflix, 2018-)

To eldre herremenn som prøver å finne ut av livets alle nye realiter som følger med alderdom, kan fort høres relativt kjedelig og uinteressant ut, men ikke når det kommer til The Kominsky Method. Sandy Kominsky og Norman Newlander, to karer på livets siste fase, én av dem som en tidligere skuespiller (nå skuespillelærer), og den andre som en tidligere agent og businessmann, karrer seg gjennom alderdommens mange utfordringer. Død, fordervelse, stoffavhengige barn som nå har blitt voksne, gamle flammer som popper opp i hverdagen, og ikke minst prostataproblemer, dårlig mage og gode slumper med impotens.

Dette er en oppskrift på skikkelig godhjertet komedie, som vil få deg til å le godt og lenge i sofaen etterfulgte av noen felte tårer. En serie som virkelig ikke er ny, men som gjør seg selv relevant med stadig nye sesonger og nytt innhold. Og hvem elsker ikke Michael Douglas og Alan Arkin? Perfekt lørdagshumor på alle måter.


MV5BMjQ1NDg1Y2UtZTM3Zi00MWIzLWJiYmItYzU1NzliNmNiYmQ2XkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_FMjpg_UX1280_.jpg

History of Swear Words (Netflix, 2021-)

Årets ting du ikke viste at du trengte: en dokumentar om banneords vanvittige historie, ledet av ingen ringere enn Nicholas Cage. Dette må være den beste måten å starte 2021 på - en fantastisk dokumentar serie om grunnene til hvorfor banneord faktisk er banneord, hvem som har bestemt hva, hva som betyr hva, og hvorfor i granskauen vi banner som et uvær når man slår seg. Alt ledet av en fantastiske programleder i form av vanvittige Nicholas Cage.

Hvis det er én dokumentar du burde se i januar, så er det nok denne. Slike perler er sjeldne og langt fra hverandre, og hvem vet når man får neste mulighet til å se Nicholas Cage banne så høyt han kan på tv-skjermen? (med tanke på hans skuespillerstil er det nok ikke så langt unna, men se bort fra det nå) Og hvem viste egentlig at ordet fuck er forkortelse for “fornication under the consent of the king”?


Vision og Wanda lever et idyllisk forstadsliv med alt de kunne tenkt seg, før de begynner å forstå at ting ikke er helt som de kanskje virker - ting kan jo ikke være så perfekt, kan det vel?  Opphavsrett: Marvel Studios / Foto: IMDb

Vision og Wanda lever et idyllisk forstadsliv med alt de kunne tenkt seg, før de begynner å forstå at ting ikke er helt som de kanskje virker - ting kan jo ikke være så perfekt, kan det vel?
Opphavsrett: Marvel Studios / Foto: IMDb

WandaVision (Disney+, 2021)

Det nyeste tilskuddet til Marvel Cinematic Universe (MCU) er den etterlengtede mini-serien WandaVision, som har norsk premiere på Disney+ i dag, fredag 15. Januar. For de som er kjent med Marvel-filmen er både Wanda og Vision to velkjente og herlige karakterer, som nå får et mye velfortjent og gledelig fokus. Wanda Maximoff og Vision, to superhelter med hver sine krefter, lever deres etterlengtede rolige forstadsliv, med alt som følger. Men snart begynner ting å forandre på seg, og våre kjære superhelter begynner å forstå at ting ikke nødvendigvis er slik det ser ut som.

WandaVision er den første mini-serien i MCU og markere en spennende ny tid i Marvel-universet. Denne fantastiske serien kombinerer det beste fra Marvel med klassiske sitcomes, latterpublikum, ikonisk tiår, og herlige Marvel-magi. Anbefales for fredagskosen!


Alexander Skarsgård spiller den skremmende og mystiske Randall Flagg i denne nye skremmende Stephen King adaptasjonen. Opphavsrett: Vertigo Entertainment & CBS Studios / Foto: IMDb

Alexander Skarsgård spiller den skremmende og mystiske Randall Flagg i denne nye skremmende Stephen King adaptasjonen. Opphavsrett: Vertigo Entertainment & CBS Studios / Foto: IMDb

The Stand (HBO Nordic, 2020-2021)

I en post-apokalyptisk verden, herjet av et skremmende virus kjent som “Captain trips”, må de overlevende kjempe en brutal kamp seg i mellom for å klare seg i den gufne, ulevelige verden. Situasjonen blir verre og verre, og når en falsk messias dukker opp med mål om regjere over de få overlevende, er det opp til en liten gruppe med mennesker å reddet det som gjenstår av menneskeheten.

En post-apokalyptisk tv-serie om en verden hjerte av et globalt, mystisk virus? Dette kan nærmest virke som et samtidsdrama, men ei den gang - The Stand er heller den nye thriller serien til verdenskjente Stephen King, og er nok en gang satt i Kings multiunivers, hvor mange av hans noveller, bøker og filmer alle finner sted i det samme fiktive universet. Med et stjernespekket lag med skuespillere som blant annet Alexander Skarsgård, er dette en vanvittig god serie man ikke burde gå glipp av.