Ny uke, nye anbefalinger #16 – Red. favoritter

Anbefalingsliste - Steffen Tomt

Helga er over oss, og får å gjøre den enda litt bedre enn hva den allerede er (altså, sol, fri, sommertemperaturer og utepils, kan det bli bedre?) så har vi i skramla sammen en aldri så liten anbefalingsliste for lørdagskvelden deres, fersk fra redaksjonens favoritter for øyeblikket! Kos dere med disse herlige film og tv-seriene under, og takk oss senere!


Opphavsrett: Disney+ / Disney+

Atlanta (Disney+, 2016-)

Innimellom kommer det noen tv-serier som virkelig ender opp med å definere det meste som er. Game of Thrones, House of Cars, Friends, osv osv. Blant disse? Ja der ligger også Atlanta, multiartisten Donald Glovers lille hjertebarn. Ekte, vanvittig, ærlig, og viktig – synonymene tilknyttet denne serien er lang, men det er også episode lista, så her kan du kose deg lenge.

“It is guaranteed like nothing you’ve ever seen on TV”
– Matei N. Balan, culture&film writer


Opphavsrett: Disney+ / Variety

Moon Knight (Disney+, 2022-)

Til alle Marvel-fanatiker der ute, hvis dere ikke allerede er godt i gang med Oscar Isaac og hans mange personligheter i Moon Knight, vel da må du virkelig skjerpe deg. Du må jo ha bodd under en stein hvis du ikke er dypt inn i de tre episodene som allerede har rukket å kave seg inn på Disney+, så her får du bare hoppe inn i mystikken, egyptiske guder, en til tider ekstremt spesiell britisk aksent, og Oscar Isaacs vanvittige skuespiller evner – kos deg!

“Moon knight» skimter ikke bare av nattens heroiske hendelser, men kaster lys over et mangfold vi ikke har sett maken til før - at dissosiativ lidelse og egypts historie/mytologi kunne gå hånd i hånd gjorde serien bemerkningsverdig”
– Aylin Thorjussen, SoMe ansvarlig & fotograf


Opphavsrett: Disney+ / Primetimer

Pam & Tommy (Disney+, 2022-)

Dramatikk, virkelighet, skandaløse hendelser, og en tidsepotisk merkelig tid – alt surret inn i en estetikk og klesstil som har på merkelig vis snodd seg inn i samfunnet vårt igjen. Har du ikke rukket å se denne vanvittige lille dramaserien på Disney+ enda, vel da får du få ut finger. Snurr serie!

“Det er en spennende gjenfortelling av historien bak sex-tape skandalen til Pamela Anderson og Tommy Lee, hvor forbrytelsen som hender knapt anerkjennes som en forbrytelse, fordi den fant sted i en epoke som ikke forsto den.”
– Marie Lian, nyhetsskribent & SoMe


Opphavsrett: BBC America / Cuopm

Killing Eve (HBO Max, 2018-2022)

I løpet av fire sesonger følger man Eve, en etterforsker fra MI6, som har i oppgave å fange den psykopatiske leiemorderen Villanelle. En av mange grunner til at serien ble en favoritt fra starten av, er kanskje først og fremst at hovedkarakterene er kvinner.

Dette er en serie du virkelig ikke vil gå glipp av, og hva er vel bedre enn å kunne hoppe rett inn i vanvittig spennende historie når du endelig har gjort deg ferdig med alt av true-krim som finnes fra før av? Slå deg løs med Killing Eve, du vil ikke angre!

“Et slags frisk pust at det er sterke kvinner som spiller både etterforskeren og leiemorderen”
– Alexandra M. Lunstøeng, nyhetsskribent


Opphavsrett: ViaPlay / ViaPlay

Et glass til (ViaPlay, 2021)

Mads Mikkelsen, en evigvarende fest, og en historie du virkelig blir en del av – kan det bli bedre?
En film som har kommet seg opp og frem i filmverden, og det på et skikkelig solid grunnlag. Dette er en film du burde se, og om du allerede har sett den, så gjør det igjen. Og igjen. Og igjen. Mads Mikkelsen fikser det aller meste, eller er det bare jeg som syns det? Uansett, kos deg med denne perlen av en film!

“En veldig fin film om hva man burde og ikke burde gjøre når hverdagen begynner å bli for rutine og for kjedelig”
– Vilde Benedikte Dalstø, kulturredaktør