Ny uke, nye anbefalinger #16 – Musikkdrøm

Helgen er endelig her igjen, og med den så får vi noen deilige late og varme dager for de av oss som sitter godt til på Østlandet og Sørlandet denne helgen, for sommeren har jo nesten allerede inntatt hovedstaden! Så, i den anledning er det jo bare å slenge seg nedpå solsenga, park-teppet, eller hvor enn du kan finne en varm flekk, og her får du en saftig liste med herlig nye og gammel musikk rett ut av Spotify’n til kultur-redaksjonen vår! Njut livet!


“Seint ute” (2022, 11 låter)
Hvem: Oslobaserte Evig Ferie, et band bestående av fire typer med bakgrunn fra mjøsbyen Gjøvik
– Hva: Bølgebasert musikk som flyter på følelser og lær seg vanskelig definere

Gjengen i Evige Ferie gjorde et solid stykke arbeid med albumet “Seint ute” som kom midtveis i sommerferien i fjor, men vi måtte bare hente de frem igjen nå som sola virkelig skinner på hovedstaden. Firkløveret med røtter fra sjølveste hjertet av Innlandet, Gjøvik, beveger seg gjennom en merkelig og varm musikkverden og landskap som er vanskelig å sette fingeren på, annet enn at det virkelig swinger. Så, drøm deg bort til ferien med disse herlige sakene her.


“Alt jeg ikke har” (2023, 9 sanger)
– Hvem: Trekløveret Klossmajor sitt andre studioalbum
– Hva: Varmt, herlig, vennskapelig og lett digg musikk

I likhet med Evig Ferie er det vanskelig å si konkret hva det er som gjengen i Klossmajor får til, annet enn at vi virkelig digger det vi hører her.

Deres andre studioalbum gjør virkelig susen, og viser nok en gang at trioen som nærmest en dag bare sprang opp av jorden har kommet for å bli og ikke minst kommet for å markere seg. 9 freshe låter du kan tilbringe helgen med, og som du virkelig burde.


“Nel Bli Dipinto Di Blu” (2008, 14 låter)
– Hvem: Legendariske Domenico Modugno’s fløyelsmyke stemme
– Hva: Hele 14 låter som er så sterkt tilknyttet sol, fri, og et bedagelig liv at vi blir overrasket hvis du ikke har fått med deg denne herlige saken her før

Domenico Modugno, mannen med gitaren, silkestemmen og en bart som gjør de fleste av oss misunnelige.

Med en tidlig start som komponist allerede i en alder av 15 år, har Modugno siden sin spede start blitt et like sterkt symbol for italiensk musikk som Frank Sinatra er for amerikansk. Dette, ja dette er virkelig musikk som bare tvinger frem gode vibber, og plutselig så sitter du der med noe godt i glassen, noe digg på asjetten ved siden av deg og alle store og små bekymringer i livet forsvinner som dugg for den italienske solen (uavhengig av hvor du befinner deg).


“NEVER ENOUGH" (Bonus Version)” (2023, 18 låter)
– Hvem: Daniel Caesar er tilbake med et fantastisk album
– Hva: Kontinuerlig redefinering av hva R&B kan være

Daniel Caesar er jo ingen skjult liten hemmelighet, hvert fall ikke for de fleste av oss, men har du ikke hatt gleden av å blitt kjent med Caesars kontinuerlige og pågående eksperimentering og redefinering av hva R&B er, så kan du bare sende oss en takke mail på post@presset.no —> merker du mailen med “Takk for verdens beste anbefaling” så skal vi sende deg en aldri så liten surprise tilbake. Men uansett: skru på anlegget, len deg tilbake og nyt noen gode vibber med dette nyskapende greine her.


“Pearly Drops” (2023, 11 låter)
Hvem: Den finske duoen Pearly Drops er tilbake og gir oss gåsehud
– Hva: Et sprakende fult album med vibes du har lengtet etter

Vi avslutter like sterkt som vi startet, og gud er dette bra greier!

Et soundscape som beveger som over hele linja, gir assosiasjoner til uhørte ting og velkjente vibrasjoner er A Little Disaster en nærmest perfekt sak å ha sigende ut av anlegget i solsteiken. Den finske duoen har gjort det igjen med en stappfullt album med låter du kan virkelig romantisere hverdagen din til, og kommer sterkt anbefalt fra noen av kulturredaksjonens nyeste medlemmer.

Så gå helgen, sola og friheten i møte med denne saken her som bakgrunnsmusikken til livet ditt – det fortjener du!