Et etterlengtet gjensyn

ArtikkelVilde B. Dalstø

(P.S: Før du leser denne artikkelen, trykk play →)

Det har skjedd mye på kryss og tvers av spill- og filmverdenen den siste tiden. God of War-spillet gjør comeback i tv-serie format og de berømte Uncharted-spillene er blitt til film. Men innimellom alt dette er det noe jeg personlig har ventet lenge på, basert på en veldig elsket filmserie. Jeg snakker selvfølgelig om det etterlengtede gjensynet med Harry Potter-universet i videospillet Hogwarts Legacy

Harry Potter-universet har vel en av de største fan-basene verden over. Det er dermed ikke rart at de nye ‘state of play’-videoene til Hogwarts Legacy har fått (i skrivende stund) over 4,3 millioner visninger på to døgn. Fansen er mer enn klare for enda en plattform å kunne leve seg inn i det magiske universet på. 

Endelig får fansen det de har lengtet etter – enda en mulighet til å ta et dypdykk i det fantastiske Harry Potter-universet.
Opphavsrett: Warner Bros. Games / Foto: gamer.no

I spillet kan du lage din personlige karakter og få tildelt hus av valghatten. Opphavsrett: Warner Bros. Games / Foto: Hogwarts Legacy

Spillets funksjoner

Handling finner sted på slutten av 1800-tallet, så det er mange nye fjes å bli kjent med. Likevel dukker det opp et glimt av hodeløse Nick i en av ‘state of play’ videoene. Du får lage din helt egen karakter som skal begynne på Hogwarts i femte året. Karakteren skal gå igjennom mye av det vi kjenner fra før; ha timer i poitions, charms og herbology, fly sopelime, samt utforske slottet og bekjempe ondskap. Spillet har fått navnet sitt fra hovedhandlingen til spillet du skal igjennom – karakteren din sitter nemlig på nøkkelen til en eldgammel hemmelighet, en hemmelighet som potensielt kan ødelegge trollmannsverden fullstendig.

Det er ikke bare det at spillet er basert på Harry Potter-universet som gjør at jeg gleder meg som et barn på julaften. Spillutviklerne har klart å skape en tilsynelatende spennende tematikk som preger hele spillet. Med den eldgamle hemmeligheten kan du velge egenskapene dine – spillets retning bestemmes av dine valg og dine evner. Din ‘legacy’ blir det du gjør den til. I videomateriale hintes det om at karakteren din både kan gjøre seg usynlig, få tiden til å gå saktere, bevege seg lynraskt samt mye mer. 

Både rolig utforskning og action-fylte scener vil prege det nye spillet. Opphavsrett: Warner Bros. Games / Foto: Hogwarts Legacy

Og hvem gleder seg ikke til å utforske Hogwarts i større grad? ‘State of play’ videoene viser mange rom man tidligere bare har drømt om å utforske. Alt fra alle ‘common rooms’ til de ulike husene, gårdsplassen på Hogwarts og kjelleren der alle husnissene lager i stand måltidene til elevene. ‘The room of requirement’ (bare jeg som ikke kan de norske oversettelsene?) blir brukt som et knutepunkt mellom oppdragene. Det blir rett og slett en fryd å kunne få lage sin egen karakter og utforske alle sidene ved den fantastiske verdenen. 

J. K. Rowling sin rolle

Mange har vært nysgjerrige på hvilken rolle Rowling har hatt i produksjonen av spillet. Spillet ser ut til å virkelig gjøre ære på Harry Potter-universet, og etter å ha sett videomaterialet sitter man igjen med den gode følelsen filmen gir. Samtidig blir Rowling sine utsagn om kjønnsidentitet nøye tatt i betraktning. Ifølge Polygon er det flere tidligere fans som har gitt avkall på sin kjærlighet for universet på grunn av nettopp dette. Warner Bros. Games har distansert seg fra hennes utsagn og har fortalt at hun har ikke hatt noe med spillutviklingen å gjøre, annet enn å godkjenne produksjonen av spillet. 

Spillet blir tilgjengelig på PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One og Xbox Series X. På spillets egen nettside, hogwartslegacy.com, hinter om at spillet skal etter planen komme ut ‘Holiday 2022’. Hvilken høytid det er, er jeg dessverre usikker på. Det gjelder uansett å følge med, fordi dette kan ikke bli noe annet enn rått. 


Nysgjerrig på flere spill nyheter og artikler? Les også PRESSET.s andre artikler om spillnyheter, adaptasjoner og kommende tv-serier:

Fra greske legender til strømmeverden – God of War tv-serie i arbeid

Spilladaptasjonens (mulige) renessanse

Spillernes filmår